Ilgvara Ozola dienasgrāmatas

File
Ak222-Ilgvara-Ozola-dienasgramatas-07-0036
TranscriberDina Ozola
CompletedYes
AcceptedNo
Created2024-07-09 14:54:46
Updated2024-07-10 12:58:34
Transcription (text)gulēt. Pakojam visu mašīnā, tāpat arī Vilmaņa grāmatas. Noņemu visus liekos gāzes balonus un rorītes ar regulatoriem un Grantam sakam, lai noņem arī visus pārējos, ja kāds paliek un ieliek iekšā un atslēgas lai ved mājā. Atsveicināmies no Don Miguela, Granta un braucam ap 7 50 pie Vilmaņiem. Diena skaista. Pārrunājam par braukšanu uz Kanādau. Viņš saka ja neizīrēšot tad nebraukšot. Viņš paņem manas Inm... biļetes lai sarakstītu nodokli ( jo šeit ir jāgaida mazāk kā San Miguelā- visu dienu) un viņš man iedod naudu biļetes pirkšanai, ja viņš paziņos, kad būs ar mieru braukt un tad dodamies tālāk ceļā. Av.3 un av. Bs.Aires piestājamies pie supermārketa nopērk rupjmaizi, bet nevaram vairāk iedarbināt motoru. Piezvanu Auto Club no supermārketa un sola ierasties apm. 25 min. laikā. Ik pa laikam pamēģinu iedarbināt motoru, līdz vienreiz tas izdodas. Aizbraucu līdz Auto Clubam un paziņoju ka palīdzību vairāk nevajag ka viss atrisināts. 70 minūtēs esam ARMAS. Izbraucām no V.Geselas 9 50. Armās uzņemam bencinu un arī atvieglinamies. Chorkanu piestājam lai atvieglotos un tad dodamies mājā braucot caur Bs. Airesu. Pie katra semafora jātura un mājā ātrāk netiek kā pa otru ceļu. Mājā tiekam 17 30. Andris ielaiž pa vārtiem. Palīdz izkraut mantas. Nomazgāju muti, uzkožu un eju veikalā. Ir sanākušas liela kaudze daž un dažādas vēstules: no Villa Gaselle, Pilsētas valdes nodoklis, V.G. elektrība par febr. ,mēnesi kas caurmērā iznāk 15 000 pa gu...cenu pa dep., no tās AND ko jāsamaksā 35 dol par dep. Ba..., tāpat Vilmaņa vēstule u.c. Ir nogurums un aizejam gulēt ap 22 00.
Otrodien 1. aprīlī (80)
Pieceļos ap 7 00. Laiks skaists (-). parunājos ar papu un mammu.
Izlasu Silvijas Dēliņa vēstuli no Ri... kā tur iet un ko ir darījuši. Šodien diena aiziet vienās nokārtošanās. Ir daudz mantas kas nav izvietotas tā kā vajadzīgs. Pusdienas laikā drusku paguļam un tad rakstu dienas grāmatu. Pēcpusdienā eju veikalā, griežu dažus pasūtījumus un dažus pieņemu un kārtoju visādus papīrus. Vakarā beidzu sarakstīt dienas grāmatu kas bija atpalikusi. Šodien sāk rādīt TV krāsās- krāsu kanāls un citi sākšot laikam maijā.
Trešdien 2. aprīlī (80)
Nakti gāž lietus ar pērkonu un zibeni. Jūt ka ļoti pamatīgi ap 6 00 un ap 7 00 gandrīz kā piestātu. Ap 8 00 pa radio ziņo ka esot nolijis 66 mm. Taisu kā mētelīšus tā bērnu dārza skolniekiem krāsojamos priekšautus ar rokām. Visus tos no plastikas, bet dažādām klasēm.[zīmējumi] Mētelīši no necaurspīdīgas plastikas un drusku biezāki un "krāsojamie priekšauti" no caurspīdīgas plastikas plānāki un roku galos ar gumiju. Pieprasījumi pašreiz ir pēc viena tā pēc otra, jo krājumi izbeigušies. Ap 13 00 noskaidrojas, ceļi apžūst, bet turpina būt apmācies. Saka metrologi ka rītu arī līšot un temperatūra drusku kritīšot. Vakarā pāršķirstu avīzes. Komunistiskie- kreisie organizē tračus un revolūcijas D-AMERIKĀ. Salvadorā nošauts obisps Romero dievkalpojuma laikā. Apbedīšanas laikā sprāgušas bumbas un ir ap 40 sieviešu un bērnu nonāvēti un pāri par simtu ievainoti. Andris eksperimentē kādu rēķinu un visu tekstu kāds man priekšā, burtu pa burtam un drīkstu teikt tikai to vai patskanis vai līdzskanis. Tātad gulēt aizeju gandrīz 2 00.
Ceturtdien 3. aprīlī 80. ZAĻĀ CETURTDIENA
Lietus pārgājis un spiežas ārā no mākoņu segas. Aldis aizbrauc uz pilsētu. Jāiet maksāt par departamentu.
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs