Diaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)

File
Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-04-0119
TranscriberDina Ozola
CompletedYes
AcceptedNo
Created2021-09-24 13:27:31
Updated2021-09-24 14:03:21
Transcription (text)palūdzu Dr. Pētersonu, lai tak paklausās sirdi. Tik tad paklausījās ar stetoskopu. Reiz palūdzu, lai izmēra man asins spiedienu, jo pulss bieži vien bez kāda ārēja iemesla bija pāri par 100. Dr. Jēgermanis atnesa aparātu, bet varēja redzēt, ka aizmirsis ar to apieties. Mēģināja mēģināja, kamēr beigā teica, ka būšot 110.
Mani mīļie mani apmeklēja katru viesu dienu (otrdienās un piektdienās nevarēja nākt- tās bija operāciju dienas)- nevienas dienas nebija, kad kāds nebūtu mani apmeklējis. Nāca arī draugi un pazistami: Ūdris, Freimaņa jkdze- otrā reizē bija abas ar Aleksejeva kdzi- Klēbacha Jānis, bija 2x arī Venners, bija Matīsa Kārlis, Bertulsona kdze, bija reiz arī Māliņš. Kad vēl biju grūti slims, tad gan runāšanās ar viesiem bija grūta.
16.l. atbrauca Afulis un palika Rīgā līdz 2.ll. Esot te atspirdzis un pat svarā pieņēmies. Bet ar mani bija savādi: jau agrāk par novembra m. sāku manīt, ka bojājusies garšas maņa un pretīgas smaržas (parfīms). Grūtajā slimības laikā smaržas bija pavisam tik pretīgas un mana ožas spēja tik smalka, ka nevarēju ciest pat tualetes ziepju. Ar veselības uzlabošanos tas pamazām pārgāja. Tagad liekas, ka esmu arī šai ziņā vesels.
Guļot tik ilgi slimnīcā, biju stipri iepazinies ar personālu.
Dr. J. Jēgermanis ir ļ. laipns, dēmokrātiski noskaņots. ļoti darbīgs: 8. barakā viņš vienīgais ārsts, bez asistenta, strādā vai no rīta līdz vakaram.
Dr. A. Pētersons- virsārsts un vesel. dep. direktors,- atnāk uz kādu brīdi 5x nedēļā. Mīl jokot, kaut gan joki ir ļoti stereotipi.
Barakas dvēsele ir priekšniece- Vecozola kdze. Veco laiku māsa. Nostrādājusi pa slimnīcām 36 g.- noteikta, laipna, bet veciem ieskatiem (vācu skola un izglītība). Mani viņa sevišķi cienīja- teica, esot žēl šķirties no tādiem intelliģentiem slimniekiem.
Pie pārsiešanām palīdzēja māsa Viktorija (uzvārda nezinu)- pēc tautības ... vai leitiete. Veca meita- pāri laikam 30 gadiem. Izturēšanās stūraina, sevišks gājiens. Latviski runā pareizi, bet stiprs akcents. Dabā liekas ne sevišķi maiga, tembrs savāds- nevaru atminēties, kur esmu tādu dzirdējis.
No kopējām vispatīkamākās bija 3: Gulbe, Freimane un Bērziņa. Tās īstas kopējas- vārda pilnīgākā nozīmē. Un savādi- no tādām īstām kopējām nav nemaz jākautrējas- kā savi ļaudis. Un cik viegli viņas divatā (arī viena pat!) varēja mani pacelt, sakārtot gultu, nomazgāt, apkalpot! Viņas man paliks atmiņā!-
Par manu slimošanas laiku pāra reizes mani apciemoja mani 1. bar. draugi- Kalniņa kdze un Jēgera jkdze. Pirmo reiz K.kdze bija manā grūtās slimības laikā. Tie tik
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs