Remtes 6-klašu pamatskolas vākums

Fails
1594-Remtes-pamatskola-05-0162
AtšifrējaMagdalina
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2024-06-12 09:05:00
Labots2024-06-13 17:04:09
Atšifrējumsturp. ####

5525

pēc mielasta.
Citiem mājniekiem arī izlicies, kā durvis atkal tiktu virinātas no neredzamas vēsmas. Tā samocījušies līdz rīta ausmai, tad gari atstājuši istabu.
No tās dienas kalps bijis izārstēts no dzēršanas sērgas.

5526

62) Kā pieburt brūti jeb brūgānu.
Ja gribat pieburt sev brūti, tad jānoķerot dzīvs sikspārnis un jāiesprostojot skudru pūgznī. darbs jādara uzmanigi un jāizbāž ausis, lai nedzirdētu, sikspārņa kliedzienus, citādi pašam ceļoties dažādi sliktumi. Pēc kāda laika iet atrok to vietu kur sikspārni ierakts, tur atradīšot divus sikspārņa kauliņus viens būšot kā āķītis otris kā dakšiņa.
turp. #### 5526
Ar āķīti puisim vajagot tikai mazliet piedurtes neredzami pavilkt uz savu pusi tai meitai kuŗu viņš grib tad tā meita nekad viņu natstāšot. Bet ja puisis negrib kādu meitu, tad viņam vajagot ar dakšiņu mazliet neredzami pastumt prom, tad meita nekad vairs puisi negribēs.
Teicēja: Dore Bīlava. 56 g. veca "Remtes pag. "Jaunteteros".

5527

63. Senos laikos Remtes pag. "Bāliņu mājās dzīvojuši burvji. Pie viņiem nevarējuši dzīvot neviens kalps, jo saimnieki nobūruši kalpiem lopus. Vienīgi pie viņiem varējusi dzīvot kāda sieva Lavīze, jo viņa mācējus burvju vārdus atbūrt atpakaļ. Vienreiz pie viņas kuts durvīm bijušas noliktas jēlas desas. Viņa desas panēmuse un iemetūse krāsnī,lai sadeg. Kad desas bijušas sadegušas pie viņas ienākusi saimniece un teikusi kā tu man tā padarīji


Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs