Rīgas Franču liceja vākums

Fails
1769-Rigas-Francu-licejs-04-0099
AtšifrējaLigaB
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2023-05-26 01:23:15
Labots2023-05-26 12:29:48
Atšifrējumsdomu dabūt citu aci, roku un iekšas. Labi. Noķer kaķi, izņem tam aci un ieliek apēstās vietā. Tirgotājs pieceļas dzīvs un vesels un ieiet krodziņā. Otrs profesors redz, ka meža malā guļ beigts laupītājs, viņš nocērt tam roku, pieliek tirgotājam un tirgotājs uzceļas dzīvs un vesels. Trešais nokauj cūku un izņem tai iekšas, ieliek trešajam tirgotājam un tas uzceļas dzīvs un vesels. Visi krodziņā vēl kādu brīdi parunā un tad iet katrs uz savu pusi.
Pēc vairākiem gadiem atkal visi satiekas tajā pašā krodziņā. Profesori apjautājas tirgotājiem, kā viņi dzīvo, vai ir veseli. Pirmais pastāsta, ka viss jau būtu labi, bet tikko viņš ierauga peli, tā viņam tā jāsaķer ar zobiem. Otrs stāsta, ka viņam visa kā diezgan, bet kā ierauga naudu vai citas vērīgas lietas, tā roka pati ķer tās ciet. Trešais stāsta, ka dzīvo ļoti labi un ir bagāts, bet līdzko ierauga mēslu čupu, tā tūliņ sāk rakāties pa to.
Dzirdēts Rīgā. Teicējs F. Veicherts.

2452

Kapsētas zvaniķis uzvārdā Tentelis saslimis un nomiris. Viņa vietā bijis cits zvaniķis. Ļaudis stāsta, ka no tā laika zvans skanējis: "Tenteļa nav! Tenteļa nav!"
Dzirdēts Jelgavas apr. Bukaišu pag. kad? 1947. g.

2453

Kāda vecāka sieviete (krieviete) bijusi operā. Mājās viņai jautāts, kas tā bijusi par operu un kā viņai paticis. Viņa mēģinājusi atcerēties operas nosaukumu, bet nevarējusi un nevarējusi . Minējusi visādi: "Весна? - Нет. Весны там небыло. Осень? - Нет. Зима? - Нет." Beidzot atcerējusies: "Рига летом." Opera bijusi Rigoleto.
Dzirdēts Rīgā. kad? 1949. g.

2454

Operā. Klusums, tikai daži pļāpīgāki cilvēki vēl sarunājas. Tad orķestris atskaņo uvertiru, bet viena pilsone vēl arvien neapklust. Tas kaitina blakussēdētājus un viens no viņiem aizrāda, ka pa uvertiras laiku jāpārtrauc runāt. Pļāpīgā pilsone tā aizrāvusies, ka no visa teiktā dzird tikai vārdu uvertira. Viņa ļoti
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs