Lūkasa Ozoliņa atmiņas

Fails
Ak127-Lukasa-Ozolina-atminas-01-0135
AtšifrējaDina Ozola
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2022-03-04 11:04:12
Labots2022-03-04 11:47:15
Atšifrējums140
Rēzeknē ilgi nepaliku...
1926 gada janvāra mēnesī, Zemgales Katoļu frakcijas deputāts prof. Bernards Kublinskis, atteicās no Saeimas deputāta mandata un kā nākošais iegāju es. Ievēlēja arī trešā un ceturtā Saeimā no Zemgales. Kurzemes un Vidzemes katoļiem neizdevās ievēlēt savu pārstāvi, iztrūka daži simti balsu...
Ceturtās, brīvās Latvijas Saeimas vēlēšanās, ar savu sarakstu Zemgalē iegrūdas Latgales demzemci, priekšgalā ar Tautas labklājības ministri Rubuli. Tas apdraudēja Zemgales katoļu mandātu. Pats "Labklajibas" ministrs Vladislavs Rubulis, apbraukāja Zemgali un stipri agitēja, sevišķi gānīdamies par mani un slavēdams sevi. Es atbildēju viņam ar vācu sakāmvārdu: "Eigen Lohb stingt!"- Paslava smird!
Zemgales katoļu tautas apzinīgums bija pārāks, kā ministra kga paslavināšana un Vl. Rubulis spīdoši izkrita cauri, dabonams dažus simts balsu. Ja būtu daži simts balsu trūkuši katoļu sarakstam, tad kādu lāča pakalpojumu "labklājības" latgalietis, būtu pakalpojis Zemgales katoļiem?
Saeima strādāju izglītības, bibliotekas un redakcijas komisijas, pēdējā ieņēmu sekretāra vietu. Trešā Saeimā izpildīju
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs