Kaspara Tobja dienasgrāmata

Fails
Ak9-Kaspara-Tobja-dienasgramata-01-0069
AtšifrējaInita Lūse
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2018-10-12 08:13:02
Labots2018-10-12 08:19:34
Atšifrējumssalasās kārtējais dienas kontingents, kas sastāv no dzejnieces, konservatorijas studenta, hipija ar ģitāru un velns zin vēl kādiem tipiem. Citreiz mēs sēžam vieni paši un diskutējam par filmām, mūziku. Citi ir neizpratnē, ka kārtīgs cilvēks sēž uz Planetārija trepēm. Bet, kur tad jāskrien. Te savācas studenti un cita inteliģence, var vērot apkārtējo publiku, kuri atšķirībā no mums, skrien un lec autobusos.
Vēl bez kursiem es braucu uz Pļavniekiem pie viena pasniedzēja Arkādija. Tur arī savācās sava kompānija un vairākas stundas bez pārtraukuma rēķina, rēķina, rēķina... Galu galā visiem par lielu brīnumu abus eksāmenus noliku uz 4 un sacerējumu arī uzrakstīju. Diemžēl Aigars no Ventspils izkrita pirmajā. Vairāk neesmu viņu saticis. Otrajā dienā pēc ieskaitīšanas institūtā, aizbraucu uz Vāciju. Tas bija mans pirmais ārzemju ceļojums. Tessina - pilsēta gluži kā no pasaku grāmatām.
69.
Gar bruģētām ielām mājas ar dakstiņu jumtiem cita pie citas. Cilvēku maz, viss tīrs. Kas gan var visus tos iespaidus un sīkos piedzīvojumus aprakstīt, kas bija 12 dienu laikā. Viena no interesantākajām bija ekskursija gar jūru. Mēs gājām pa savādu taisnu koku mežu, kam lapas sākas tik galotnē. Taču krasts, pa kuru mēs gājām, bija augstāk par jūras līmeni. Tās bija krīta klintis, ar mežiem apaugušas. Pavisam savdabīgi un skaisti skati ik pa brīžam pavērās uz zaļgano jūru un stāvajām, baltajām klintīm. Visaugstāk bija Ķeizarkrēsls - vairāk kā 100 metru. Un no augšas redzams, kā tālu lejā, zaļajā jūrā gar krastu kreisē sniegbalts kuģis. Kad nokāpj lejā pie jūras, atklājas, ka šaurā krasta strēmele starp ūdeni un klintīm, sastāv no tādiem lieliem akmens gabaliem, kādi ir saberzti vecajās Vidrižu dzirnavās. Jūra vispār šeit ir daudz tīrāka, zaļgana. Varnemindē, kur peldējāmies, ūdenī bija daudz mazu medūzu. Un tad vēl mēs braucām ar
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs