Gopperu dzimtas vēsture

Fails
Nmk08-Gopperu-dzimta-01-0028
AtšifrējaDina Ozola
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2022-07-02 12:21:32
Labots2022-07-02 12:34:10
AtšifrējumsJūlijs - Jānis Goppers (1881- 1924)
Mācās Trikātas draudzes skolā Jēņos. Pēc tam Gori- Gorki Mērniecības skolā. Tā Valsts skola ar konkursu, bez maksas.
Apprecējies ar popa meitu no Tiraspoles apkārtnes- Ludmilu Zagorņičenko- pareizticīgo. Strādājis par mērnieku Hersopas guberņā- Termezā, netālu no Odesas, tur arī pēc revolūcijas. Pārcēlies uz Taškentu, Zemkopības pārvaldē strādājis par topogrāfu. Pēc pusgada papīru kārtošanas valsts iedevusi dienestu un atbildīgus darbus. Termezā pēdējais darbs- kanāls, apūdeņošanas tīkli.
Pēc 1. pasaules kara beigām dalija zemi kara veterāniem Termezā. Organizējis kolhozus, saņēmis vairākas pateicības. Bet tad pazudis. 1922-23. gadā sievai Ludmilai atdots tikai kabatas portfelītis.
Apcietināts par politiku. Sievai apmeklējot izsniegts miršanas dokuments. Pēc tam sieva ar bērniem atgriezusies dzimtajā pusē.
Ludmila mirusi 1968. gadā Odesā. Ludmila bijusi skolotāja. 1961. gadā garām braucot apciemojusi Nikolaja- Irinas ģimeni. Tad bijusi jau veca. Pēc apciemojuma sarakstījusies ar onkuli Nikolaju.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs