Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-35-0033
AtšifrējaBirute
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2021-02-23 20:56:20
Labots2021-02-24 12:12:05
Atšifrējums10.decembrī snieg sniegs.
Atnesu pienu. No skol. Irbes aizņēmos 5 Ls, jo pastniece slima un nav drošs vai rīt es saņemšu pensiju. Ivars bija ar mieru braukt otrdienas rītā, bet es tomēr gāju aizņemties naudu. Vakariņās cepu atkal kartupeļus. Izcepu arī plāceni. Kamēr es gāju uz fazendu, Ivars pats izcepa vienu pannu pankūku. Ivars man atstāja 1,-Ls, lai paglabāju. Tiešām, nevar jau zināt, kad es saņemšu naudu. Šodien nerakstīju un neadīju. Parunājāmies par skolu, par meitenēm. Ivaram būšot jādzied Universitātes aulā. Viņam liekoties ka no tās kora dziedāšanas viņam uzlabojoties balss. Viņš arī varot ātri iemācīties jaunas dziesmas. Varot dziedāt pēc notīm un ja vēl līdzi plinkšķinot klavieres, tad pavisam labi.
11.decembrī atkusnis. Bauskā +2, Liepājā +4. Sniegs manāmi saplacis. Pensiju nedabūju, Pasts strādāja, bet uz šodienu nauda nebija pieprasīta. Pasta priekšniecei tā aizsmacis kakls. ka nevar parunāt. Labi, ka aizsūtīju Ivaru uz skolu vakar vakarā. Cik tad ilgi vēl būtu jākavē.
Uz fazendu gāju gumijas zābakos. Izlaidu izskraidīties kaziņu. Joņoja uz priekšu un atpakaļ. Atnesu klēpi niedru. Kokus neapsēju, jo nebija pie rokas auklu un naža. Vakariņās paēdu piena putru. Nāk miegs. Dzeru melnu kafiju un pūlos kādu lappusi iztulkot. Sniega mākonis aizgāja un centīgi strādāju līdz 21.00. Atlasīto žurnālu skaits gan neplok. Man jau sāk apnikt. Kaut gan katrā rakstā ir kaut kas interesants. Šur tur pārāk uzkrītoši vēlamais apgalvots par esošo.
Izšķirstīju 'Dārzu un Dravu" meklēju kaut ko par kivi - lielaugļu aktinīdijām. Atradu, bet tanī rakstā vēl zem jautājuma "Sapnis vai realitāte".
12.decmbrī uzsalis. Dienā Rīgā -4°C. Nekusa. Saule nespīdēja. Izstaigāju fazendu. Atnesu klēpi niedru. Ja sniegs nenokusīs, jāņem ragaviņas un jāved niedras uz būdiņu. Tagad var no ezera niedras dabūt. Ir jau tāds ledus, ka es arī nebaidos iet virsū.
Saņēmu naudu. Samaksāju par apkuri par 2 mēnešiem. Par pirmo 9 Ls ar santīmiem, par otro 11 Ls ar santīmiem. Iespējams, ka tur nav kaut kas kārtībā. Lai nu tā būtu. 11 Ls var maksāt.
Nopirku maizi, margarīnu, cukuru un sērkociņus.

Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs