Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-27-0070
Atšifrējalcalmane
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2021-02-23 23:47:19
Labots2021-02-24 00:25:38
Atšifrējumsbija ļoti labi acot. 200-300 gab. par dienu mēs uzlikām. Strādnieki uzliek tūkstoti, pat vairāk.
Bija viens pats stiprs lietus uz krusu. Pašreiz jau viss kalta nost. Lietus kaut cik palīdzēja. Baidījos, ka potcelmi neapsakņosies. Pēc lietus ar steigu vēl bēru zemi virsū.
Ivars no 20.jūlija atkal iet bērnu dārzā. Mierkalnos vēl neesmu pabeigusi acot. Uzacoju pat vienu rindiņu aprikozu.
Nevaru ne uz Mierkalniem aiziet ne no viņiem vaļā tikt. Pienu un gaļu vēl arvien apgādāju. No turienes dabūju tomātus, ogas. Manam aprikozēm arī jau bija pa auglītim- ēdami. Sārto ķirsi varam labi nogaršot. Vairākām plūmēm arī jau kaut kas aizmetās.
Reklāmas pielikumu vēl arvien paskatos. Aizrakstīju uz Eleju. Atnāca atbilde. Jādomā par satikšanos. Raksta, ka vēl 10 km no Elejas.
Te ar to naudu mani ne jau vienu panerroja. Šoreiz labi, ka omammai bija kāds rublis. Zigfrīds jau nelikās ne zinis. Pat maizes klaipiņu neatveda, kaut gan katru dienu brauc uz Dobeli.
Vakar bija vispirms direktora v. mācību darbā. Atbrauca pie mums uz dārzu. Vai mums neesot ko filmēt. Parādīju. Bija laipns, runājams. Piedāvāja man vadīt dārzkopības pulciņu. Ievirze zinātniskajā darbā. Protams, piekritu. Man tas tieši vislabāk patīk. Nodarbības reizi nedēļā. Par pulciņa vadīšanu maksāšot. Arī tas labi. Pēc pusdienas bija klāt kino vīri un direktors. Otrdien būs jāfilmējas kopā ar bērniem. Priecājās par mūsu ābelēm un kokaudzētavu.
15.augustā
Pasūtīju žurnālus ''Caдoвoдcтвo'', ''Цвeтoвoдcтвo'', ''Приуcaдeбнoe хoзяйcтвo'' un ''Becёлыe kapтинkи'' par visiem 20 rbļ. Pārējo sūtīšu nākošajā mēnesī.
Svētdien mēs abi ar Ivariņu aizbraucām uz Dobeli. Izstaigājām pilsdrupas, aizgājām uz Gaismas ielu, apskatījām mūsu bijušo māju un kokus. Uzacoju vienu ābelīti. Nazis gan bija neass, diezin vai augs. No sējeņiem viena ābele ar puslīdz labiem ziemas āboliem ir palikusi.
Nosūtīju Varim Imšam vēstuli. No Dobeles tomēr ātrāk aizies.
Šodien beidzot darba laikā traktors dārzā. Skolēni arī sāk strādāt. Gatavojamies filmēšanai.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs