Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-23-0084
AtšifrējaBirute
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2021-04-07 22:34:06
Labots2021-04-08 14:34:23
Atšifrējumskavalieris. Izlikās ļoti slīpēts it kā panaivs, it kā gudrs.
Pagājušo nedēļu daudz fotogrāfējām. Abi ar sekretāru aizgājām uz garažām. Pēc tam iedevu Betijai aparātu un viņa arī pārs filmas izfotogrāfēja. Viena vēl nav attīstīta. Sekretārs gatavo Armijas dienas vakaru. Es ierakstīju viņu par atbildīgo un tagad pati stāvu malā, bet viņš kārto. No kara komisariāta būs lekcija, mūsu pašdarbnieki sniegs koncertu, brigadieri gādās par skatītājiem. Būs pa visām līnijām - gan DOSAAF, gan Zinību b- bai, gan arodbiedrībai, gan partijas birojam. Tagad es reti varu ar sekretāru padebatēt, pie viņa daudzi nāk. Uzzīmēju partijas atklātai sapulcei paziņojumu. Sapulce bija slikti sagatavota. Zinātnieki un speciālisti atnāca, bet neko nerunāja. Es arī sēdēju klusu kaut gan varbūt bija kas jāsaka. Antrops runāja par izmēģ, staciju, Smirnova par paraugsaimniecību. "Лебедь, рак и щука"... Sekretārs arī neko neteica. Jekovičs droši pateica, ka kabinets tikai aizņem telpu. Direktors arī diezgan asi runāja. Galvenais agronoms labs runātājs. Prot vispārīgi, nevienu neaizskarot, parunāt runāšanas dēļ. Dažas dienas vēlāk sasauca visus propogandistus un brīdināja ka būs revizija, lai būtu burtnīcas kārtībā, bez mīnusiem. Es nepiekritu tādai pārlabošanai. Sekretāram teicu ka tas nav vajadzīgs. Dusmīgs. Viņš ātri nosarkst, ja kaut kas nav kā nākas. Tūlīt var manīt.
Vai nu es esmu par daudzi liels ideālists, vai arī viņš nav īsts cilvēks. Es jau viņam reizi teicu, ka sekretārs mums tā kā būtu, bet vēl vajadzīgs partijas organizators. Tas vairs nav tikai, lai papīri būtu kārtībā.
Ceturtdienas vakarā mums stāstīja par darbu ar aktieriem, par psiholoģiju, par pedagoģiju, par visādiem apkārtgājieniem kā režisors neuzbāzīgi panāk savu. Par pieradināšanu.

1974.gada 23.februārī.
Svinīgais sarīkojums izdevās. Bija īstais atbildīgais - sekretārs. Sarīkojumu tomēr es uzgribēju. Par pieciem gadiem tāds pirmo reizi. Labi, ka bija pašdarbnieku priekšnesumi. Līdz ar to sanāca arī skatītāji. Kara veterāniem pasniedza grāmatas - tomēr savs svinīgums. Referāts bija no kara komisariāta. Cita lieta.
Sienas avīze iznāca laikā. Jau paņēmu papīru jaunai. Tik daudz materiāla, ka nemaz nevar salikt. Lekcija par muziku bija tikai maz klausītāju - 72 cilvēki. Žēl. Pie sekretāra vēl arvien skraidu. Ir gan slimība. Uz kinoamatieru kursiem arī braukāju. Stāstīja kino operatori Miks Zvirbulis un Zalcmanis. Šodien skate. Neaizbraucu. Tie nakts braucieni tomēr nogurdina. Visu laiku atkusnis. Visādu blakus darīšanu dēļ man rēķināšana nemaz neiet uz priekšu. Tikko sāku 1973.gada kopgarumu burtnīcu. Atrakstījis Georgs. Es viņam rakstīju, kāpēc viņš tik lielu dārzu stādam lai nepārmoka sievu. Atbildēja, ka no sievas ticis vaļā, palicis 4,5 g. v. dēliņš. Mašīna un kārtīga sieva nebūtu lieka. Viņš gan izskatās dikti jauns, bet vispār ļoti
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs