Eduarda Smurģa atmiņas

Fails
Ak151-Eduarda-Smurga-atminas-01-0063
AtšifrējaSantuco
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-01-24 06:59:52
Labots2020-01-24 07:14:02
Atšifrējumsmasina saka rūkt un stradat. Drizi vien bija dzels plates virs plitem sarkanas, murisi un rieri karsti. Vareja tulin cept un varit, kas kuram bija pie rokas. Gar rieriem novilkam auklas kur izkaltet slapjos cimdus un zekes, un uz murisiem pa ziemas vakariem sedeja veči, pipoja un stastija viens otram savus kara un beglu laiku notikumus un pasakas. Prieks krieviem musu varamais un apsildisanas masina bija neredzets, istais brinuma darbs.
Murnieki stradaja uz akorda, uz izmuresanu par tukstosiem kiegelu. Krievu murnieki bija 2 arteli, musu latviesu 3 akotnieku arteli. Latevu Davis, ar saviem braliem, Intenberg un brali Paucisi. Pie latviesiem pieskaitija visus kas nebija pareizi ticigie un bez lielam bardam. Vairums gan bijam latviesi, bet bija ari igauni, poli un leisi. Nevaru aizmirst vienu leisu stradnieku, ko tur pat Carskaja pienemu darba, izpildija stiklinieka un krasotaja darbus, varda Jasinkevic, rakstit neprata, bet bija liels valodnieks, katra zina audzis un muzu nodzivojis uz tautu robezam; vins runaja skaidra latviesu valoda, tekosi krieviski, leitiski, poliski, deezgan labu vacu valodu, un vel piedevam zidu zargona.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs