Veltas Sproģes dienasgrāmata

Fails
Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0170
AtšifrējaInita Lūse
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-03-22 08:40:54
Labots2019-03-22 09:12:50
Atšifrējumstas esot bijusi, balle un viņa to paņēmusi līdz. Viņš padejojis ar citām. Šī bijusi krietni iedzērusi, aiz greizsirdības, zāles durvīs, šim iesitusi pa seju. Ejot mājās līdusi atkal klāt, bet viņš pagrūdis ar roku - ej prom! - sakot.
No šī vieglā pagrūdiena viņa kritusi un viņš dabūjis to aizgādāt uz slimnīcu. (Nu jā, tāpēc jau viņš to laiku nerādījās, jo bija aizņemts ar to nelaimi - skrejot uz slimnīcu un apbērējot Apīni). Un nu arī viņš tur ejot, jo bez viņa un tās slimā tuberkulozes dēla, viņai neesot neviena. Viņa brēcot un lūdzot lai viņš to nu neatstājot. Un viņš nodomājis pie tās iet - kā apakšīrnieks. Tomēr būšot kā mājās, sievietes aprūpēts un galvenais - kur savu darba galdu novietot. Viņam neesot citas izejas. Lai es neapliekot greizsirdīga, teica, jo viņš būšot tas pats priekš manis, to jau iepriekš pateikšot, lai "grožus" tam nepiesienot. Viņš to nemīlot. - Arī tevi ne! - sacīja. Bet tad turpināja tālāk, ja viņam tai dzīves puķu buķetē esot arī tā mīlestības puķe, tad tā esi tu... bet par tik, cik saista pagātne -
Viņu sestdienas vakaru es Juri pamocīju, piedāvājot onkuļa mājiņu un sevi. Tur būs divas istabas, kur darbnīcu ierīkot arī, un galvenais - es, tā mīlestības puķe.
- Tu mani sāc mocīt un taisīt sarežģījumus - atsaucās. Nē, tur aiziet dzīvot viņš negribot. Tātad, Liepājas ērtības pirmā vietā par mani? Bet es jau arī tad paskaidroju, ka arī to nekad neizvēlētos, jo manos spēkos vairs nav uzsākt ģimenes dzīvi. Tomēr es kaitināju tālāk, ka sievietei, kura mazāk tam nozīmīga kā ar, nu atdos visu sevi, visas gādības par to. - Tā nu klās tev galdiņu rītu, pusdienā, vakarā... klās tev gultu, uz viņas rokas gūlās tava galva, viņa saņems tavu siltumu un glāstus... tu viss būsi viņas... Bet kad atnāksi pie manis, tad man būs jāsamierinas ar
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs