Veltas Sproģes dienasgrāmata

Fails
Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0169
AtšifrējaInita Lūse
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-03-21 20:53:34
Labots2019-03-22 08:39:36
Atšifrējumsmelnos matus. Es baudīju svētlaimi. Kristāla glāzītes noskanēja kā pulksteņi. Un kad viņš, pēc izdegušām, aizdedzināja vēl vienu svecīti, sakot - lai eglīte nav garlaicīgi! - Tad es saņēmu viņa abas rokas. Viņš?.. Nē, viņš manas, ne. Bet tad gan, kad neļāvu viņam mest konfektes, Termai, kura bija jau atgriezusies, sēdēja manā gultā un lasīja. Konfektes taču jāpietaupa! Vai nu jāapēd uzreizu!
Jā, manas rokas spieda Juris! Bet, vai arī ne... Sirdi? Nē, nē, nepavisam arī ne!
Un šodien es teicu Termītei: - Cik man ir viegla sirds, cik brīva un laimīga jūtos, itkā no kā atsvabinājusies. Nu jā, es esmu atsvabinājusies no "nākotnes"! Man nevajadzēs vairs būt "gatavai"... savest sevi kārtībā... jo taču var atnākt viņš. Bet nu viņš vairs nenāks, un ja vēl atnāk, tad viņam un man, būs vienalga kāda izskatos, jo viņš nenāks vairs kā līdz šinējais un man nebūs jābaidās - ja nu viņš vēlās lai esmu tāda un tāds kādu viņš īsti gribētu un tam vajadzētu. Nu viņš jau ir izmeklējis kādu tam vajag, mirušā kaimiņa sievu Ernu Apīni. Izmeklējis? Nē, viņš esot spiests pie viņas iet, to prasot cilvēcība, un otris - lai glābtu savu ādu no savas mājas "plēsoņiem", jo viņš nevarot vairs paciest dzīvi starp viņiem. Un savas sievas saniknots tā, ka viņu vakaru nosauca rupjās vārdā. Viņš neesot dzirdējis zvanam pulksteni, bet sieva nav pamodinājusi. Dabūjis izsaukt taksi un aizbraukt darbā ar 12 minūšu novēlošanos.
- Vai tas ir cilvēks! - sodījās.
Bet pie Apīnes esot jāiet viņa vainas dēļ, jo caur viņu tā nu guļot slimnīcā ar lauztu ciskas kaulu. Šī Apīne viņam jau biedrene no skolas laikiem, un nu jau 17 gadus dzīvojot vinā mājā. Viņa sen jau to gribot - esot ieķērusies kā ērce, jo viņas vīrs jau neesot bijis vīrs, bet lempirs un slimīgs dzērājs. Viņa strādājot par sardz. milicijā. 10. XI.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs