Ceļojums pa 6 republikām. Dienasgrāmata

Fails
Ak80-Celojuma-dienasgramata-01-0022
AtšifrējaZane Bičevska
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-06-30 08:24:03
Labots2020-06-30 08:43:23
AtšifrējumsVisi ir ļoti jautri un moži. Bet kas tad tas? "Objezd!" Jā, nu ir atkal visa jautrība pagalam. Un šoreiz apbraucāmais ceļš nav kā parasti gar šosejas malu, bet kaut kur caur sādžu. Tas jau visus padara gluži pesimistiskus. Atskan pat saucieni: "Brauksim uz mājām!" Bet šoferi drosmīgi dodās grūtājā ceļā, un mums atliek tikai sēdēt un nerunāt. Kad beidzot atkal ieraugam šoseju, varam secināt, ka šis apbraucāmais ceļš ir prasījis divas stundas laika. Tagad tikai ātrāk uz priekšu! Braucām vareni un jau tālumā ieraugam Moldāvijas un Ukrainas robežpilsētiņu Bolgrādu. Bet kur tad robeža? Nekādu zīmju nav. Nav arī parastais: "Laipni lūdzam!" Bet tomēr ir gan! Liela bedre. Tai mēs ātrumā pārlidojam pāri, bet tūlīt arī apstājamies, jo šoferi jūt, ka mašīna ir kautkā cietusi. Tas ir dažus kilometrus pirms Bolgrādas. Taču šāda maza aizkavēšanās nenāk par ļaunu. Ir jau atrasta aka, kur var atvēsināties un veldzēt slāpes. Tad arī autobuss ripo tālāk un mēs jau skatām Bolgrādu. Pārsteidz vioenīgi lielā netīrība.Apstājamies centrā, un vadītājs dod laiku pusdienām. Bet 14.30 jau atkal dodāmies ceļā, jo Bolgrādā nekā sevišķa neatrodam, bet mūsu ceļa mērķis Izmaila vēl 46 km.Tašu šis laiks līdz Izmailai paiet ātri, jo visi ir sajūsmā par skaisto skatu uz lielisko ezeru, kas visu laiku it kā pavada mūs. Daži pat neierauga pilsētas uzrakstu "Izmaila" un jūtās pārsteigti kad apstājamies pie neliela skvēra ar Ļeņina pieminekli. Nolemjam apskatīt Suvorova muzeju. Vadītājs uzzina, kur tas atrodās un jau plkst. 16-os "klaudzinam" pie muzeja durvīm. Mūs laipni sagaida pavadone, kas izstāsta par Suvorova dzīvi, viņa kara darbību un reize arī par pilsētas Izmailas vēsturi.
Apskatījuši muzeju, visi steidz iegādāties kādas Izmailas skatu kartiņas. Tādēļ vadītājs dod mazu brītiņu brīva laika, bet kad plkst. 17-os atgriežamies pie autobusa, ieraugām divus laipnus Izmailas pilsoņus, kuri labprāt sola mums parādīt pilsētu.
Sēžamies autobusā un braucam. Pavadoņi parāda kā interesantu senlaicīgu baznīcu. Tikai žēl, ka mēs nevaram to apskatīt no iekšpuses, jo pašlaik esot remonts. Neko darīt, braucam tālāk. Lūk, Suvorova piemineklis, Varens gan! Bet to arī apskatam pagaidām garām braucot, jo mūsu nākošais objekts senais Izmailas cietoksnis. No tā gan pašlaik palikušas tikai dažas drupu kaudzes, bet tomēr vieta vēsturiska. Visi steidz fotografēties, un mūsu pavadoņi labprāt nostājās mūsu pulciņā. Esam pie zilās Donavas un turpat netālu atrodās pilsētas peldētavā. Neviens vairs neko citu nevēlās, kā tikt ūdenī. Izejam caur parku, kur kādreiz bijis liels vecs dārzs un atrodāmies peldētavā. Tā šķiet maza salīdzinot ar mūsu Jūrmalu, bet tas nekas - ūdens tomēr ir. Un drīz vien sajūtam Donavas spēcīgo straumi. Cik tā ir patīkama! Bet laiks steidzās un mums jābrauc vēl labs gabaliņš atpakaļ uz Bolgradas pusi, jo visi vēlās nakšņot pie skaistā ezera. Atvadāmies no mūsu pavadoņiem un braucam. Jā, braucam gan, bet kārtējo reizi uz nepareizo pusi. Kad esm jau izbraukuši ārpus pilsētas, šoferi konstatē, ka jāgriež apkārt un jābrauc tik atpakaļ. Nu jau otro reizi iebraucam pilsētā. Bet tad diezgan veikli šoferi atrod pareizo ceļu un mēs atvadamies no Izmailas. Šoreiz ceļš pareiz un jāmeklē tikai laba vieta. Tas jau nav nema tikviegli, jo vajag gan malku, gan ūdeni. Beidzot ieraugam kādu pionieru nometni. Braucam klāt un pārstāvji iet "izlūkos". Izrādās, ka šeit ir ļoti laipni ļaudis. Nometnes direktors parāda vietu netālu aiz pašas nometnes un mēs steidzamies celt teltis. Zvejas vīri ir sajūsmā, jo ezerā esot bagātīgs daudzums zivju. Visi iekārtojās pēc iespējas ērtāk un steidzas darīt pašu nepieciešamāko. Bet kad jautri sprēgā ugunskurs un zvejnieki ir atgriezušies, notiek nelielas svinības par godu jubilāriem Annai, Martai un b. Spalviņam, kā arī priekšlaicīgi tiek apsveikts b. Temps. Ir jau diezgan vēls, kad nometnē iestājās klusums un vadību pārņem
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs