Valmieras komercskolas skolnieču dienasgrāmata

Fails
Ak73-Valmieras-skolnieka-dienasgramata-01-0077
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-04-15 17:13:49
Labots2019-04-15 17:24:24
Atšifrējums"briesmīgi liels prieks"
M. J. - otrs mūsu "es" briesmīgi smaida un kautko čivina. Daudz vārdus saka man, bet tādus, kas neattiecas uz literatūru. Kā gan viņam nepiekūst mute runājot, un it sevišķi par mani. NU nekas Jāni - turpini vien - par katru cilvēku var spriest no viņa izturēšanās.
Angļu valodas stundā lasīja jauno stundu. 15 min. pirms zvana uz Peksina gribu es, Ceka un viņš pats atstājām klasi. Zālē "gans" apprasījās gan "kur nu tik agri", bet tas jau tā palika.
Algebrā bija klases darbi. Reliģijā viss kā parasts.
Viena jauna lieta - arī "gana" stundās tagad sēž zēni ar meitenēm vienā solā. Pēdējā solā sēž Aina un Arcis. Nu tiem jau to var piedot, jo...
Otrā solā Eidis un Smaida. NU arī - ...
Tā pagāja stundas.
4os praktiskie darbi. Taisījām piena analīzes. Pēc tam katrs aizgāja kur kurais Es gan aizggāju ar Miezi... Dz. Jansone?
Varbūt esmu uzrakstījusi kautko tādu ko nevajaga - ja gribat saucat mani pie atbildības, bet tad papriekšu izlasat pirmo gabalu šai kladē.

Trešdiena, 1939.g.8. februārī
Šodien, šī nolādētā diena! Bet?! Vai es to nepareģoju jau agrāk, vai kāds man nepateica ka šajā dienā kaut kas notiks, ka kaut kam ir jānotiek. Un... nāca brīdis... Pirmā R.j-kdzes stunda, kā pa brīnumu, šodien pagāja pavisam mierīgi. Nez, kas bija uznācis!? Šī nu deva vienu korespondences vēstuli rakstīt, lai gan, man šķiet,
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs