Georga Dimzes atmiņas

Fails
Ak69-Georga-Dimzes-atminas-01-0036
Atšifrējaed.gars
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-01-23 08:02:04
Labots2019-01-23 08:30:51
AtšifrējumsPēc nodarbošanos nebija noteicams kas viņš īsti ir, bija viņš kurpnieks, galdnieks, skroderis, ungurs, zemes strādnieks, jūras brauceis [braucējs], un nezin kas vēl, visu viņš zināja un visu mācēja, pat krievu valodu prata, kad ienāca kāds suselnieks tad rāva tā vaļā runāt pa krieviski, ka citiem tikai atlika brīnīties, pat ar veco Mendeli bļodnieku žīdu sarunājās vācu valodā, un vēl kādus ērmīgus ārzemnieku vārdus runāja, kaut pats ar sevi, jo citi cilvēki nevarēja ar viņu runāt tādēļ ka nesaprata, kad bija kādu reizi noskaities tad tikai pa ārzemnieciski vien lamājās, "bledi bager un fifān" tādi bija viņa visu ļaunākie lamas vārdi bet ko šie vārdi nozīmēja ne viens nezināja, varbūt arī pats runātājs visu nesaprata, bet runāt runāja.
Nu sēžat ciemiņ, pastāstāt ko nebūt jauna.
Paldies, paldies, atbild Pricis, var jau arī drusku pasēdēt, vēl jau siena laiks nav. Izvelk no kabatas paštaisītu pīpi ar misiņa kātiņu, izsūkā izpūš, bet gais cauri neiet, "Kad tevi piķis fifān, pavisam aiz gletejis." Izvelk no otra ūžu kabata raibu roņa ādas tabaka maku, kas aptīta ar lielu garu zušādas strēmeli kuram galā piestiprināts līkum lokum diezgan mākslīgi saliekts drātes gabals priekš pīpa tīrīšanas, tagad ar šā daika [daikta] palīdzību izbaksta iztīra izpūš pīpi, "ak ti bledi bager" tagad būs tik pat kā jauns, nu sabāž tabaku pīpī un pasniedz roņ ādas maku arī citiem vīriešiem.
Visi saštopē savus ļuļķus, pasniedz roņ ādas repi īpašniekam, tas to noglabā ūžu kabatā, uguni neviens netaisās šķilt no mājeniešiem, jo visi zina ka to pakalpojumu labprāt Silgulds grib darīt, caur ko viņam ronas izdevība palielīties ar saviem mākslīgiem paštaisītiem daikiem [daiktiem]. Un tā arī notiek. Sigulds izvelk no bezroča krūšu kabatas pulvera
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs