Kaspara Tobja dienasgrāmata

Fails
Ak9-Kaspara-Tobja-dienasgramata-01-0071
AtšifrējaInita Lūse
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2018-10-12 08:27:22
Labots2018-10-12 08:37:26
Atšifrējumsagrāk nekā kalendārā, kas bija vēl pēc Maskavas laika, un mēs drāzāmies pa putekļainajiem ceļiem, bet saule jau bija pavisam zemu. Tomēr paspējām uz pēdējām piecām minūtēm. Sarkanā ripa norietēja, bet pēdējās pāris sekundēs tā iezaigojās spožā zaļā gaismā, gluži kā tāla zvaigzne pie horizonta. Tas bija zaļais stars, neparasta, skaista parādība, ko diezgan reti gadās redzēt. Pūta vējš, sāka satumst, bet mēs vēl brīdi paklaiņojām pa tumšās, mirstošās jūras krastu. Man gribējās palikt šeit, un es tik gāju uz priekšu lasīdams akmeņus, bet viņi palika tālumā, vēju appluinīti brālis, Aina, papus, mamma - mēs visi pie jūras.
71.
Jānis Bergmanis atbraucis no Zviedrijas. Tā ir zeme, kur es vienmēr sapņoju nokļūt, jo par to ir aprakstīts grāmatā „Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums”. Atvedis taustiņdēli un programmējamo ROLAND ritma mašīnu. Es atsēdos ar pavērtu žokli. Tas jau kaut ko nozīmēja.

23. notika akcija „Baltijas ceļš”. Mēs izbraucām uz Pleskavas šosejas netālu no Lorupes tilta. Apmēram miljons kilometru gara cilvēku ķēde caur visām Baltijas republikām. Tā bija atkal īpaša noskaņa: tik daudz latviešu sanākuši uz viena ceļa, mašīnas stājas un ļaudis piebiedrojas, kur mazāk. Man vispār patika akcija uz šosejām.

Un tā mēs sarīkojām lielu ierakstu pie manis mājās. Lielā istaba bija piekrauta. Piedalījās: Jānis Bergmanis, es, saksafonists Artis Gāga, Jamaha Dx21, CRUISE SIEL, ROLAND TR 505, 2 magnetofoni, mutes ermoņikas, reverberators, jaucējpults. Pats galvenais šajā jezgā bija bungu kompjūters ROLAND TR 505. Mēs pierakstījām vairākas lentes ar īstu avangardu, pa starpu dažiem tīri muzikāliem gabaliem. Atnāca Artis un spēlēja tik skaļi, ka viņu vajadzēja ielikt otrā istabā pie mikrofona. Uztaisījām arī foto. Daži cilvēki vēlāk bija sajūsmā, bet tā arī tas palika.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs