Diaries of Ligita Vucena

File
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-62-0010
TranscriberSantuco
CompletedYes
AcceptedNo
Created2021-11-25 11:21:11
Updated2021-11-25 13:25:09
Transcription (text)zes. Mēģīnāju adīt bārkstis. Pirmajā piegājienā neizdevās, bet pēc tam kad bārkstis vilku tikai pie katra otrā valdziņa, vai tinu uz sloksnītes vienu dziju, bet nostiprināju ar otru - izdevās, vairs nevar izraustīt, nepaliek reti "diegi". Paadīju vēl tālāk, sanāca skaists paraudziņš. Izadiju visu mazo rupjās dzeltenbrūnās dzijas kamolīti. Nostiprināju galus. Tā varētu būtu laba dāvana Rasmai - spilventiņš kura saspraust šujamadatas. Pirms Panoramas piezvanija Ivars. Nākot no darba. Liepājā jau vētra. Agitu palaidis uz Dunalku. Pēc šīm darba dienām un naktīm viņš arī braukšot uz Dunalku. Februarī pēc eksāmēniem būšot mēnesi gara prakse. Labi gan ka ir telefons un var vismaz dažus vārdus parunāt. Skatījos "Spiets pēc 15 gadiem. "Neviens nav viens"
25. decembrī Naktī bija stiprs vējš, bet ne sniga, ne putināja. Zeme kaila. Arī no rīta vēl lapegles šūpojās. Nogulēju līdz gaismai. Zupu sildīdama ar olu un miltiem mazliet pagarināju. Pusdienām izvārīju makaronu zupu ar sīpoliem. Saskaitīju sausā buljona kubiņus - vēl ir septiņām dienām. Pa radio šausminājās ka bērni mājās palikuši vieni paši, pavisam bez naudas, bet vēl priecīgi, ka var vārīt kartupeļu zupu ar sāli. Māte dzemdību nodaļā. Vecākā meita 10.kl. un atzīstas Misijai "Pakāpieni", ka iedotais 1 Ls ir viņas pirmā kabatas nauda. Labi, ka es pensijas saņemšanas dienā šo to nopirku ēdamu un no autoveikala nopirku maizi. Izskatās, ka jaunais veikals vēl nedarbojas. Pašreiz pēc maizes atkal būtu jāiet vai nu uz "Pārdaugavu" vai "Naudīti" vai arī jābrauc uz Dobeli. Ja brauc pēc viena kukulīša rudzu maizes uz Dobeli, tad tas vairs nemaksā 20, 30, 40 sant. bet 60 santīmu - ceļa nauda - vairāk. 1105 pašreiz nemaz nezinu pie kā ķerties, ar ko nodarboties. Meklējot tamboradatu, atradu vienu 15 sant. pastmarku. Varu uzrakstīt vēstuli. Ivaram sūtīšu tā lai ir Jaungada un Dzimšanas dienas sveiciens. Izmazgāju, izskaloju to bārkstaino adījumu. Saslaucīju peļķes. To vēl vajadzēja atkārtot. Trešo reizi gan vairs grīdas nemazgāju. Iejaucu plāceni. Saliku visu raugu. Izjaucu bēšīgo šalli vienu zeķi un vienu cimdu. Tie abi bez pāra. Vēl man 1,5 tāda cimda mētājas. No visiem iznāks kārtīgs cimdu pāris. Uzmetu tikai sākumu. Vēl jāgadā materiāls. Pa vidu skatījos TV Jaucamais puscimds pelēks, melns un sarkans. Maijas vedeklas adītā cimda raksts Valnītis svītrains
9 kārtas melns
2 kārtas sarkans
2 kārtas pelēks
3 kārtas melns
2 kārtas pelēks - vidus
3 kārtas melns
2 kārtas pelēks
2 kārtas sarkans
4 kartas melns, 1 kārta sarkans, 2 kartas melns

Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs