Memories by Eduards Smurģis

File
Ak151-Eduarda-Smurga-atminas-01-0064
TranscriberSantuco
CompletedYes
AcceptedNo
Created2020-01-24 07:14:07
Updated2020-01-24 07:22:11
Transcription (text)Pie norekinasanas, sezdienas ar krievu arteliem, gandriz bez iznemuma bija ar vienu lielas strides un domu starpibas. Tur pretim ar musu latviesu stradniekiem, norekinasanas notika, mierigi, gludi, bez kada troksna un stridiem. Palielakai dalai visus nekrievu stradniekus es biju pienemis un novedis darba., Bija man diezgan nepatiksanas un kurnesanas jadzird un japanes, jo apmierinat tik daudz un dazadus cilvekus ar dazadiem uzskatiem nebija man vieglais uzdevums. Kad redzeju, ka stradnieki par maz izpelna, parunaju ar prieksniecibu, pielika apmierinajas un stradajam talaku. Jo mes latviesi bijam kara begli, bijam laimigi, kad bija darbs un maize un izpelna bija pietiekosa, taupigi dzivojot iekraja vel diezgan smuku naudinu, seviski tie jutas laimigi kas tika no frontes un pozicijam atbrivoti. Krievi pasi jau nebija kara begli un pec dabas bija diezgan kildigi.
Kada sezdiena, atkal pec lielaka stridus ar krieviem Maksimovs griezas pie manis ar sadu preekslikumu: ziniet ko, Eduard Martinovic, man tie krievu murnieki ir ta apnikusi, ka es vinus vairs nevaru paciest, katru sezdienu bez iznemuma ir ar viniem
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs