Memories by Eduards Smurģis

File
Ak151-Eduarda-Smurga-atminas-01-0062
TranscriberSantuco
CompletedYes
AcceptedNo
Created2020-01-22 07:25:45
Updated2020-01-24 07:04:09
Transcription (text)Samureju no kiegeliem divas plites, vienu pie otras lidzas, virsas noklaju ar biezam dzels platem. Cieti aiz plitem uzmureju 2 vadu skursteni. No katras plites uzmureju uz kiegelu kajinam, gulosu kanali "muriti" ap 12 pedas garu. Abi murisi otra gala savienojas kopa un pacelas uz augsu un zemi, atseviskos rieros jeb stabos (ka ergelu stabules) un atlocijas ar valejam starpam atpakal uz skursteni. Krievi tadu masinu nebija sava muza redzejusi. Tie pazist tikai savu 4 kantaino "pečku". Naca un brinijas, ka siltuma gan te nebušot. Atnaca ari Maksimovs ar saviem paligiem, apskatijas, pabrinijas ko Eduards Martinovics te taisa un aizgaja.
Par murnieku pieteicas, viens kurzemnieks, no vaciesiem izdzitais majas saimnieks, Jansons, pavecs virs, musu dienas stradnieks, teicas esot pats sava maja maizes krasni un pliti uzmurejis, lai tikai vinam paradot, ko un ka es gribot, busot gatavs. Ta mes abi ar veco Jansonu to masinu pagatavojam. Kad visi locekli bija savienoti un aizsegti, tad ielikam skaidu uguni, slaukamas durtinas un skurstena kāju, pec tam iekurinajam abas plites, musu

Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs