Notes by Kārlis Svensons

Ak72-Karla-Svensona-pieraksti-01-0024
TranscriberBella Bērziņa
CompletedYes
AcceptedNo
Updated2022-07-16 13:28:58
Transcription (text)netalu no ta bija viena ūdens dzīrnava kopa ar vējudzirnava. Prieks ūdensdzirnava bija vienu lielāku ūdens dike [dīķis]. Tur sāku rastes [rasties] ledus, bet skolotaja mums stringi [stingri] aizlega [aizliedza] tur skrienu [skriet] pa virsu jo ledus vel nebija necik bes [biezs] un var atri noslīgt [noslīkt]. Es un ari trisi puikas domaju ka ledus ir dezgan [diezgan] stipri un mēs neklausija skolotajs un skrieja [skrējām] pavirsu [pa virsu] Skolotaja to dabuja zinat. Viņš nu par parkāpums jasodit, un mums vis četri pavēlēja palieku pēc stundas. Priekš sodišana man bija ļoti bails un sirds man atrak sāku sist krūti un man pārņem neizsakams bails. Sodišana notika skolotaj nāk ar savu stok [štoku - spieķi] un cita [cirta] mums četrar rize [četras reizes] katrām par mugura, bet kā mēs bija svark mugura mēs nekada nekada lielaku sapes ne jutam. Sod nebija tik briesmig ka es sava fantasija to iztelot. Ziemas svetku sāk tuvoties visiem uz to svetišana gatavujusies. Visi nabori [kaimiņi] dabuja ziņat ka degviņa dabuja par 30% lietaku [lētāku] ja pirku vesals muca reiza. Tada gadijien nevaru laist garam un salika naudu kopā un pirkt pilnu mucas Man tevu pastelleja [pasūtīja] 40 litri tapat citi vienu vairak otram mazak. Ta diena vini to dalija drīz visi piedzeras un vienu otru sāku ari plestes [plēsties]. Priekš Ziemas svētku cūkas tika nokauts, baltmaize tika sept [cepta], kukas, kompēs [konfektes] tiks nopirkt. Izstaba [istaba] tika pamatīg iztīrīta. Ziemas svētku vakara mamina uzlika balts galduk [galdautu] visadas iediena [ēdienus] un dzerena bij uz galda ari risu putraim Brālis atnāka māja un mum visiem lielisku apdāvināju, māte bērzuu silu vilan lakat, tēvam kaklu lakatins un man naudu māku [maku] ar naudu ieksa. Mamina lazija [lasīja[ mum priekša
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.