Travel diaries of Astrīda Tobe

File
Ak20-A-Tobes-celojumu-dienasgramata-01-0001
TranscriberElvīra Žvarte
CompletedYes
AcceptedYes
Created2019-01-23 09:58:45
Updated2019-01-23 10:07:20
Transcription (text)Lejaskurzeme.
Īvande - apskatam muižu un parku. Klasicisma stilā celta ēka. Vasaras nometne Daugavpils bērniem.
Tālāk braucam uz Ēdoles pili. Tā celta 1265. g. Senākā Kurzemes bīskapijas pils. Pils zālē vietējā mākslinieka gleznu izstāde. Interesanti pils pagrabi un iekšējais pagalms, par tiem dažādus nostāstus pastāstīja ekskursiju vadītāji - vietējie skolotāji. Pils pamazām tiek atjaunota par ieņemtiem līdzekļiem no ekskursantiem.
Pēc tam aizbraucām uz privāto muzeju "Jura putni". Ļoti skaisti no koka izgriezti dažādi putni, gan lieli, gan mazi, kā arī interesanti dažādi veidojumi un piepes - apstrādāti.No turienes braucam uz Alsungu. Mazs gleznains tīrs centrs. Sestdienas pēcpusdiena. Kultūras namā pulcējas vietējie iedzīvotāji uz izlaiduma svinībām. Veikalā iedzērām kafiju un apēdām smalkmaizītes. Pēc tam apskatījām Alsungas pili. Tā sākta celt 1372. g. No Livonijas ordeņa pils saglabājusies tikai daļa - pils tornis. Pie Sv. [Svētā] Miķeļa Katoļu baznīcas atrodas senais kuršu pilskalns. Alsunga suitu novada centrs.
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs