Diaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)

File
Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-05-0057
Transcriberlcalmane
CompletedYes
AcceptedYes
Created2021-07-19 23:51:40
Updated2021-07-21 22:09:58
Transcription (text)108.
nos, ka vakarā nogāju pie māc. Boāsa, kas izrakstīja Musīša kristāmzīmi.
Musītis priecīgs par Doņīša, Ritumīša un Žulīša dāvaniņām, bet jo vairāk par vakarējo ziņu vietas dēļ. Būs labi, nokārtosies.
Šodien spodrināju dēlīšus. Izdevušies glīti.
Vakarā atnāca Neimera Aina, tad Ženija, Liene, Miķis, pēcāk Mirdza. Dzērām kafiju un ēdām vakariņas.- Vēstule no Af. Musīša dienu gan aizmirsis.
5.XII.35.
Doņītis nonesa uz kooperatīvu 10 gatavās finiera kalendāru sieniņas. Elza teikusi, lai acumirklī vairāk netaisot, jo nevarot zināt, kā noiešot. Nevar un nevar nekur kaut drusku nopelnīt.
Vakarā bija Guris. Grib nākt reizi nedēļā uz latv. gramatikas stundu. Skolā ejot diezgan labi. -
Laiks reizēm noskaidrojas, bet tad atkal tumšs kā maisā.
6.XII.35.
Jau agrāk dažas reizes m. bija nervozes caureja ar vēlākām vēdera sāpēm. Vakarrīt arī bija uznākusi caureja, bet šodien iet pavisam slikti: jau caureja bija sākusies nakti, bet nepāriet un nepāriet- iet vienā iešanā. Negrib ārstu saukt. Grib pamēģināt Tilmaņa piles un piparmētru tēju, redzēs, kā tad būs.- Man atkal vēders ciets, dzeru šad tad Aleksandra lapiņu tēju.- Izdedzināju vienu rāmīti, kā Žulītim, bet bez finiera.
Nebiju ieskatījies, ka ''Dz.R.'' ir Vagnera Tanheizera (cik vakarvakarā bija savādi, ka nevarēju atminēties Tanheizeri!) svētceļnieku dziesma. Musītis sāka spēlēt. Musītis
109.
šām dienām iet hospitēt uz bērnu dārziem: bija tepat blakus Hospitāļu ielā, vakar un šodien hospitē Maskavas priekšpilsētā.-
Šodien gaišs laiks. Sniegs Rīgā nokusis. Provincēs vietām gan esot līdz 20 cm biezs sniegs. Ritums par daudz nervozē dēļ savas pielaišanas pie diplomdarba. Galu galā akadēmija ir liels smūdžu purvs.-
7.XII.35.
Šonakt m. vairs nebija caurejas. Vakar Ritumītis atnesa no aptiekas Tilmaņa piles un piparmētru tēju. Sāp gan vēl vēders, bet tas ciešams. Guļ tomēr, jo vājums un nespēks liels.
Es no rītiem arvien beidzamajā laikā guļu ilgi. Atmostos ap p.7, kad bērni aizgājuši, tad atkal aizmiegu un guļu ilgi. Dienas ar' pelēkas, spiež dvēseli pie zemes. Sāku lasīt Černiševska romānu ''Что делать?'' Lasās smagi, daudz prātojumu, daudz tendences. Ne velti lielinieki Č. skaita par sava laikmeta iezvanītāju.
Doņītis mīļš- uzdāvināja man kā Ziemassv. dāvanu Voseļa ''Pārdomu grāmatu'' labā sējumā. Tur sakopotas esejas, kritikas, apcerējumi. Laba grāmata.
Ritumītis krāso gleznu rāmjus. Grib izstādīt kādus 3 darbus Kultūras fonda izstādē. Jānodod līdz 13.XII. Redzēs, vai pieņems.
8.XII.35.
Nakti manīju sirdi. Tomēr nekas nebija, tikai laikam sakarā ar to atdalījās daudz urīna. Biju gulējis labi, kaut arī šad tad modos.
Žulītis šodien skol. inst. korī dziedāja latv. vidusskolu lielajā koncertā operā.
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs